Többsíkú tanácsadás

A TOXICHEM Kft.-t 2008-ban alapítottuk. Tanácsadási szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek a veszélyes áru szállítás, a kémiai biztonság, a környezetvédelem, a munka- és tűzvédelem, valamint az iparbiztonság területén.
Biztonsági adatlapokat 1996 óta kezdtem el készíteni. Jelenleg magyar, angol, német nyelven készítjük, a világ bármely értékesítési területére (Európai Unió, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland).

CÉLKITŰZÉSEINK:
Tanácsadóként, mindent elkövetni annak érdekében, hogy a munkavállaló biztonságos, egészséget nem veszélyeztető körülmények között dolgozhasson és az utakon a veszélyes áru szállítások nem veszélyeztessék környezetüket.
Vállalkozásként, segíteni partnereinket abban, hogy figyelmüket ne a munkahelyek biztonsági követelményeinek változásai kössék le, hanem teljes energiájukkal tudjanak foglalkozni saját vállalkozásuk fejlesztésével. Mi figyeljük a követelményeket, és a folyamatos változásokra felhívjuk a figyelmet.

Szakács Péter

MAJOM ÜL A VÁLLADON?

A “majom ül a vállon” elv alapján a problémát úgy kell felfogni, mint egy majmot, mely a vállon ül, és nem engedi, hogy az egyén a feladataira koncentráljon.

Az alapelv lényege az, hogy ha valaki közeledik egy majommal a vállán, akkor az ő elsődleges célja, hogy ettől megszabaduljon és ezt a majmot átültesse más vállára.

Mások természetesen nem akarják ezt a majmot a saját vállukra venni.

Mi levesszük a majmokat mások válláról! Megszabadítjuk felesleges terheitől, hogy teljes mértékben tudjon a feladataira koncentrálni.

SZAKÁCS PÉTER
a Chemical Hazard Communication Society tagja
a Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Egyesületének tagja

Okleveles vegyészmérnök, munkavédelmi középfokú, veszélyes áru biztonsági tanácsadói, veszélyes ipari ügyintézői és csomagolástechnikai szaktanácsadói végzettségekkel rendelkezem. A tengeren túlon, Európában és belföldön betöltött munkaköreimnek köszönhetően 1986 óta foglalkozom veszélyes anyagokkal. Több éves tapasztalatot szereztem a veszélyes üzemek működtetésével, a biztonságos munkavégzéssel kapcsolatosan.
A teljesség igénye nélkül, néhány kiemelt veszélyességű terület:
● fokozottan tűzveszélyes gázok gyártása, szállítása
● rákkeltő, mutagén és utódkárosító anyagok felhasználása ipari technológiákban
● műanyagipari technológiák (extrudálás, fröccsöntés, palackfúvás, kenés stb.)

A 60 éves ADR alkalmából tartott  visegrádi konferencián elhangzott bemutató megtekinthető - szöveg nékül .

A video időtartama 9:33 perc, de lehet benne tekerni előre hátra.
A GHS és az ADR veszélyeinek összehasonlítása 4:18-nál kezdődik. Addig a GHS létrehozásának történelmi hátterét mutatja be.
A legbonyolultabb részről 5:58-nál van szó, míg a maró osztályozás 2019-es változását 7:58-tól láthatjuk.

AJÁNLÁS

ÁNTSZ
ECHA
Munkaegészségügy (Dr. Kasza és fia)
ADR Mercurius Kft.

CÉGINFO

Székhely
6721 Szeged, Osztrovszky u. 27. 3/10.
Adószám: 14165683-2-06
Cégjegyzék: 06-09-011985
Szegedi Törvényszék Cégbírósága

Copyright (c) 2016 - 2020 Szakács Péter | Jogi nyilatkozat